Este scriitoare şi jurnalistă de radio. Semnează în antologii precum Dragă Virginia sau Cartea Orașelor, dar și în publicații precum Dilema Veche sau Scena9.

vezi profilul scriitoarei în siteul 5 minute de literatură

PDF și digital:

(fragmente)

Preview PDF din volumul Șuruburi, șaibe, cuie, piulițe

Text+audio: 5 minute de literatură:

Tartină. Cvasinecunoscută. A gestiona o relaţie – 5 minute (5minutedeliteratura.ro)

video

video – Fragment din Cartea orașelor, volum colectiv

https://www.facebook.com/watch/?v=1023782491735987

Maratonul de lecturi din antologia „Cartea orașelor” continuă cu un fragment din povestirea scrisă de Adela Greceanu pe fundalul străzilor cu case vechi din Sibiu, „Vara trecută”.

„Sub influența unei expoziții de vederi vechi abia vizitate, flanând prin inima orașului, fetele marchează pe o hartă virtuală denumirile vechi, germane, ale locurilor: „Lügenbrücke! Huetplatz! Evangelische Kirche! Oberstadt! striga Onda, în timp ce mergea în pas vioi. Unterstadt!“. Între acestea, ca un centru ordonator al geografiei orașului, dar și a alteia, subiective, emoționale, cum se va dovedi, se află Turnul Pielarilor, Ledererturm. Rolul lui este și cel al unui punct de reper pe cealaltă hartă, a narațiunii și a evoluției personajelor: pătrunderea în dezamăgitorul interior, delabrat, insalubru al turnului marchează și momentul unei altfel de deziluzii, una de ordin emoțional, legată de destrămarea unei prietenii, și acționează ca un fel de brutală trezire la realitate, semnalând începutul unui dureros proces de maturizare.” — ANDREEA RĂSUCEANU, coordonatoarea volumului

infra: Adela Greceanu: lectură la Festivalul Internațional de Poezie București, ARCUB